Online Krasloten RSS

Dagelijks het laatste nieuws rondom online krasloten voor jou verzameld

‘Siem de Jong in gesprek met SC Heerenveen’

SC Heerenveen hoopt zich te versterken met de transfer Siem de Jong. Hij is namelijk transfervrij nu zijn contract bij FC Cincinnati is afgelopen. Dit weet Voetbal International te melden.

Heerenveen verkocht afgelopen zomer Chidera Ejuke aan CKSA Moskou voor miljoenen en hield daardoor nog een financieel potje over voor eventuele aankopen. Dat kan voor deze overgang worden aangewend, volgens VI. ‘Heerenveen ziet de middenvelder annex aanvaller graag komen en heeft de ex-Ajacied inmiddels benaderd’, schrijft het weekblad.

De Jong maakt in februari de overstap van Ajax naar FC Cincinnati, waar Ron Jans toen nog trainer was. De Nederlandse coach stapte kort daarna op vanwege een racisme-rel. De Jong ging in de Verenigde Staten alsnog werken onder een Nederlander: Jaap Stam werd in mei aangesteld als opvolger van Jans. Mede door de coronacrisis speelde De Jong slechts zestien keer voor FC Cincinnati. In Amerikaanse dienst scoorde hij niet.

Eerder kwam De Jong uit voor onder andere Ajax, Sydney FC, PSV en Newcastle United. Ook kwam hij tot zes interlands namens het Nederlands elftal. Achter Henk Veerman is een stand-in spits niet overbodig, omdat Johnny Jansen alleen de jonge Rein Smit tot zijn beschikking heeft. Ook op het middenveld kan De Jong uit de voeten.

The post ‘Siem de Jong in gesprek met SC Heerenveen’ appeared first on Voetbalsnafu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *