Online Krasloten RSS

Dagelijks het laatste nieuws rondom online krasloten voor jou verzameld

De interessantste FOX Sports documentaires op een rijtje

Een echte voetballiefhebber kan er geen genoeg van krijgen. Er is nu eenmaal niet altijd live voetbal om te bekijken, ook niet als je je televisieabonnement uitgebreid hebt met FOX Sports. Een goede vervanger is het herbeleven van bijzondere momenten uit de voetbalgeschiedenis. Dit voegt een extra stukje romantiek toe aan het mooie spelletje dat voetbal is. Bij FOX hebben ze dit begrepen, en daarom zendt men regelmatig originele documentaires uit waarin betrokkenen aan het woord komen. Leuk voor thuis op de bank, maar ook voor onderweg. Veel FOX Sports Doc’s komen immers uiteindelijk op YouTube terecht. We zetten een aantal interessante documentaires voor je op een rijtje. Heb je wat meer bandbreedte nodig om lekker je FOX Sports Doc voetbaldocumentaires te kunnen kijken terwijl je vrouw, vriendin of kinderen aan het Netflixen zijn, dan kun je voor een passend abonnement online internet providers vergelijken.

De man van 85 miljoen

Virgil van Dijk is één van de beste Nederlandse voetballers die er op dit moment actief zijn. Maar het begin van zijn carrière was bescheiden, met een profclub die zijn potentie niet voldoende op waarde schatte. Hoe Van Dijk vanaf dat punt uiteindelijk de man werd waarvoor Liverpool bereid was 85 miljoen euro te betalen, zie je in deze documentaire, waarin Virgil zelf uitgebreid aan het woord komt.

Het grootste talent sinds de Koemannen

Niet ieder groot talent beland uiteindelijk in de Premier League. In de jaren ’90 gold Patrick Ax als een groot talent bij FC Groningen én veroverde hij de harten van vele meisjes. Toch kwam zijn carrière als voetballer nooit echt goed uit de verf. Een mooi verhaal over een vergeten talent.

Langs de rand van de afgrond

We kennen FC Groningen als een stabiele eredivisieclub met een groot stadion, waar regelmatig voetballers hebben rondgelopen die uiteindelijk een carrière op hoog niveau hebben weten te bereiken. Toch stond de club in de jaren ’90 aan de rand van de afgrond. In deze FOX Sports Doc wordt dit verhaal uit de doeken gedaan. Luister onder naar het verhaal van Hans Nijland, die een belangrijke rol speelde in de moderne geschiedenis van de club.

Saluut van een Poolse strijder

Wlodi Smolarek was een Poolse voetballer die in Nederland supporters van Feyenoord en FC Utrecht voor zich wist te winnen tijdens zijn tijd bij deze clubs. Helaas overleed de sympathieke Smolarek in 2012 op 54-jarige leeftijd. Zijn zoon Ebi, die ook in Nederland gevoetbald heeft, bezoekt de Poolse voetbalclub waar zijn vader kind aan huis was.

De kerstboom van Co

Co Adriaanse was altijd een markante trainer met een geheel eigen stijl. Hij verzon de ‘kerstboom’ als basisopstelling in zijn periode als trainer van ADO Den Haag. Hoe dat werkte en wat het teweeg bracht zie je in deze documentaire, waarin de man uiteraard zelf aan het woord komt.

Stan Valckx, de Bourgondische architect

De Limburger Stan Valckx was een solide verdediger tijdens zijn actieve loopbaan als voetballer bij onder andere PSV en Sporting Lissabon. Ondertussen is hij technisch directeur bij VVV. Deze documentaire geeft een mooie inkijk in de mentaliteit van Valckx en het reilen en zeilen van een bescheiden profvoetbalclub.

De IJsselderby, strijd om de rivier

Beladen derby’s zijn eigenlijk altijd de leukste wedstrijden. De eer staat op het spel, dus wordt er flink naartoe geleefd. Eén van de minder bekende derby die wel degelijk veel emoties oproept is de ‘IJsselderby’ tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. In deze documentaire zie je hoe deze wedstrijd vanuit de Deventerse kant wordt beleefd.

Made in the Eredivisie: Rafael van der Vaart

Het is altijd lachen met Rafael van der Vaart. De Ajacied kende een mooie carrière die uiteindelijk als een nachtkaars uitging. Deze documentaire vangt Van der Vaart terwijl hij in Denemarken woont en bevestigt wat we eigenlijk al wisten over hem: het zal zijn tijd wel duren.

De Twentse hemelbestorming

Wat doe je in het seizoen nadat je kampioen geworden bent? Deze documentaire volgt FC Twente in het seizoen dat volgde op hun grote triomf, terwijl de club op zoek gaat naar definitieve aansluiting bij de Nederlandse top. Vooral het bizarre verhaal over een ijzige Champion League-wedstrijd in Rusland tegen Rubin Kazan is erg interessant.

The post De interessantste FOX Sports documentaires op een rijtje appeared first on Voetbalsnafu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *